Hvornår skal man Plant Kartofler

En af de mest alsidige grøntsager, kartofler kan koges, steges, mosede, grillet eller bagt, og det hele smager yum. Selv om der er kartofler til rådighed året rundt, ved hjælp af din egen hjemmedyrkede dem har en anden charme helt. Denne artikel er et forsøg på at besvare alle spørgsmål om dyrkning af kartofler begynder fra det tidspunkt at plante kartofler og hele vejen til høst dem.
Kartoffel er en stivelsesholdige, knolde afgrøde, som hører til Solanaceae familien, almindeligvis omtalt som en nighshade familie. Verdens fjerdestørste mad og korte afgrøder, kartofler er en absolut favorit blandt børn og voksne, både. Læs mere om køkkenhaver.
Dyrkning Kartofler
Kartofler er vokset fra knoldene, »læggekartofler”, som de populært kaldes. Der er snesevis af forskellige kartoffelsorter, tidligt, andet tidlig og maincrop kartofler. Så vælg den du er på udkig efter pr behov. Lad mig komme ned at besvare et par grundlæggende spørgsmål om lægning af kartofler, før det bliver i detaljer. Læs mere om dyrkning kartofler indendørs.
Hvornår skal man Plant Kartofler?; Kartofler bør plantes fra midten af ​​marts eller begyndelsen af ​​april, når jordtemperaturen lukker til 45 º C.
Hvor kan man Plant Kartofler?; Kartofler bør plantes et sted, der modtager fuld sol, og i en løs, veldrænet fugt retentive jord.
Hvordan dybt til Plant Kartofler?; Afhængig af størrelsen af ​​læggekartofler, plante dem i løs jord i en dybde af 2-5 inches dyb.
Hvordan langt fra hinanden til Plant Kartofler?; Afstanden helt afhænger af sort. Tidlige kartofler bør plantes 30 cm fra hinanden i rækker fordelt på 45 – 60 cm, og for det andet earlies and maincrops bør anbringes med 38 cm afstand i rækker lange mellemrum ved 75 – 80 cm.
Metode til lægning af kartofler
Lad os nu komme ned til den bedste måde at plante kartofler og jordbearbejdning, og chitting. Kartoffel frø er ikke lille frø, men specielle frø, der er faktisk små mellemstore kartofler eller knolde. Fire til seks uger før plantning af kartoffel frø, man nødt til at spire dem. Placer kartoffel frøene i bakker eller kasser i en let luftig beliggenhed med masser af lys enten i slutningen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar. Hver læggekartofler har en række ‘øjne’, holde den side vender opad. Frøene vil begynde at spire, og vil være klar til plantagen, hvor spirer grow omkring 1 til 2 cm. Hele denne proces med spirende læggekartofler er kendt som ‘chitting «. Chitting hjælper knoldene til at etablere sig og vokse hurtigere, for un-spirer tage længere tid at spire i jord og til tider, producerer en mindre afgrøde.
Lad os nu komme ned til jordbearbejdning. Vælg en placering, hvor kartoflerne ikke er blevet dyrket i de sidste to år. For at få en god afgrøde, giver placeringen en tre års rotation til dyrkning af kartofler. Till jorden dybt, og tilføje lidt sphagnum. Befrugtende er ikke nødvendigt på nuværende tidspunkt. Eksperter anbefaler en placering, der er blevet gødet den tidligere vinter. Dog er tilsætningen af ​​nogle kompost eller lidt sphagnum er gavnligt. Brugen af ​​frisk gødning er en strengt no-no, da det har en tendens til at forårsage skurv på kartoflerne. Klar rækkerne og skyttegrave som pr de forskellige kartoffel frø. Håndtering chitted frø forsigtigt, forsigtigt trykke på eller sætte dem ind i renden med skuddene opad, og dækker kartoffel frø meget let med jord. Som spire vokse, holde montering jorden højere. Dette vil give de unge kartoffel plantebeskyttelse fra frost og ukrudt.
Vanding kartoffelplanter når de begynder at vokse, er meget vigtig for at sikre sundheden i knolde. Holde jorden godt vandes hele sommeren, især under blomstringen. De betalte Blomsterne er hvide, pink, rød eller lilla blå med gule støvdragere. Kartoffel frøsort nogle gange bestemmer også farven på blomster, såsom; hvide blomster har generelt hvide kartofler skind, mens farvede blomster tendens til at have en mere rosa til brun skind. Helst vand tidligt på dagen. When blade dør tilbage naturligt, ophøre vanding for en uge eller så at lade knoldene til at modnes.
Harvest kartofler 2 til 3 uger efter at planterne er afblomstrede. Tidlige kartofler kan løftes fra juni til september, selv når løvet er stadig grøn, mens sekunderne earlies and maincrop sorter kan løftes september, dog inden løfte afgrøden, skære ned på blade til jorden for at give kartoflen skind tilstrækkelig tid til at skærpe op.
Lær mere om dyrkning dette undrer veggie:; Sådan Grow Søde Kartofler, der dyrkes kartofler i poser, hvor der dyrkes kartofler i dæk; Nu hvor du ved hvornår du skal plante kartofler, der ikke begrænser dig selv bare til jorden, dyrke dem i stakke af halm , i plastposer, stakke af dæk eller endog hydroponically.

Olie Skift Omkostninger
Ivy Plant Care
Kombination Skin Care
Cork Gulvbelægning Anmeldelser
Batteri Terminal Korrosion
Tør Rot Reparation
Dødsfald Citater
Romantisk Soveværelse Idéer
Hår Curling Teknikker
1900 Fashion
Sådan får du stearinen Out of Carpet